SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT LÉTREHOZÁSA (2020-1.1.1-KKV-START-2020-00088)

Projektinformációk

 • Kedvezményezett neve: InfoComplex Kft.
 • Projekt azonosítószáma: 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00088
 • Projekt címe: „ITIL ALAPÚ AGILIS SZOLGÁLTATÁSMENEDZSMENTET HASZNÁLÓ ORSZÁGOS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT LÉTREHOZÁSA A KKV-K IT-RENDSZERGAZDAI PIACON”
 • Támogató: Innovációs és Technológiai Minisztérium
 • Kezelő szerv: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
 • Szerződött támogatás összege: 16 369 956,- Ft
 • Projekt összköltsége: 27 283 260,- Ft
 • A finanszírozás típusa: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap
 • Támogatás intenzitása: 60%
 • A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2020.10.01.
 • A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2021.09.30.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

A projekt célja, hogy az InfoComplex Kft. kis- és középvállalkozásoknak nyújtott IT rendszergazdai szolgáltatásának hatékonyságát, piaci potenciálját növeljük. Ez nagyban fogja támogatni vállalkozásunk középtávú üzleti célját, azaz az országos terjeszkedés gyorsítását. Ennek érdekében a projekt keretében ITIL alapú szolgáltatásmenedzsmentet és az agilis módszertant együttesen használva új folyamatszabályozásokat és módszertant vezetünk be a vállalkozás teljes szervezeti rendszerében. A hatékonyságon felül a munkatársi motiváltság és az elkötelezettség növelése is fő célunk, ami az agilis módszertannak köszönhetően az intenzív bővülés esetén is könnyedébben biztosíthatóvá válik.

Ebben segít nekünk, hogy az ITIL folyamatok és az agilis módszertan ötvözésével olyan új piaci szegmenst érünk el, ami értékként vagy akár belépési feltételként tekint az ITIL folyamatok használatára. Ilyen módon a jelenleg regionális szinten meghatározó piaci szerepünket felhasználva országosan is meghatározó szereplőivé tudunk válni a kkv szegmens rendszergazdai piacának.

A 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00088 számú projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a KKV START INNOVÁCIÓ című, 2020-1.1.1-KKV START kódszámú pályázati program finanszírozásában valósult meg.

Sajtóközlemény letöltése (PDF)

Munkahelyi képzések (GINOP-6.1.6-17-2018-00318)

Projektinformációk

 • A kedvezményezett neve: InfoComplex Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság
 • A projekt címe: Munkahelyi képzések megvalósítása az InfoComplex Kft-nél.
 • A szerződött támogatás összege: 7 887.267 Ft
 • A támogatás mértéke: 100 % A projekt befejezési dátuma: 08.26
 • A projekt azonosító száma: GINOP-6.1.6-17-2018-00318

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt megvalósítását 2018.11.15-én kezdtük meg a szakmai megvalósító közreműködésével.  2019. áprilisában tartottuk meg az első képzést, majd az idei év során a további képzéseinket. A projekt keretében az utolsó képzésünket idén júliusban kezdtük meg, melyet a rá következő hónapban le is zártunk. A képzéseinket a REKTOR OKTATÓKÖZPONT Felnőttképzési és Vállalkozásfejlesztési Kft. tartotta.

Az alábbi képzéseket tartottuk meg:

 • Az Üzletvitel a gyakorlatban képzés csoportbontásban került megvalósításra 5- 5 fő bevonásával. A képző a REKTOR OKTATÓKÖZPONT Kft., engedélyszáma: E-000067/2013, a képzés engedélyszáma: E-000067/2013/D003, Megvalósítási helyszín: 1. csoport esetében 7622 Pécs, Bajcsy-Zsilinszky u. 14. és a 2. csoport esetében pedig 7622 Pécs, Béke utca 1.
 • Az Irodai Programok képzés csoportbontásban lett megtartva 5- 5 fő részvételével. A képző a REKTOR OKTATÓKÖZPONT Kft., engedélyszáma: E-000067/2013, a képzés engedélyszáma: E-000067/2013/D001, Megvalósítási helyszín: 7622 Pécs, Béke utca 1.

A projektünk célja, hogy vállalkozásunk olyan humánerőforrás bázissal rendelkezzen, amellyel a munkavégzését a lehető leghatékonyabb módon tudja végezni. Cél, hogy a munkavállalók munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növekedjen a cégünk versenyképessége. Jelen pályázatban igényelt képzéseket, olyan szellemi tőkebefektetésnek tekintjük, amellyel alkalmazottjaink meglévő tudását, képességét és készségét fejleszthetjük, hogy ezzel hozzájárulhassanak cégünk hatékony és sikeres működéséhez.

Tájékoztatás projekt kezdés

2018.11.15

A INFOCOMPLEX INFORMATIKAI ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS SZOLGÁLTATÓ ÉS FEJLESZTŐ BETÉTI TÁRSASÁG 7 887 267 ft vissza nem térítendő támogatást nyert a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program által, 2017. március 29-én meghirdetett „Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára” című felhívás Keretében.

7 887 267 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert cégünk a „Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállaltok munkavállalói számára” című pályázaton. Projektünk címe: „Munkahelyi képzések megvalósítása az InfoComplex Bt-nél.”, projektünk azonosítószáma: GINOP-6.1.6-17-2018-00318. A projekt elszámolható költsége: 7 887 267,- Ft, Támogatás intenzitása:  100%.

A projekt kezdése: 2018.11.15

A projekt egyik célja, hogy vállalkozásunk olyan humánerőforrás bázissal rendelkezzen, amellyel a munkavégzését a lehető leghatékonyabb módon tudja végezni. Cél, hogy a munkavállalók munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növekedjen a cégünk versenyképessége. Jelen pályázatban igényelt képzéseket, olyan szellemi tőkebefektetésnek tekintjük, amellyel alkalmazottjaink meglévő tudását, képességét és készségét fejleszthetjük, hogy ezzel hozzájárulhassanak cégünk hatékony és sikeres működéséhez. A projekt keretében 10 dolgozó képzésére nyertünk támogatást. 2 fajta képzést valósítunk meg 2 csoportban.

Az alábbi munkahelyi képzések valósulnak meg a projekt keretében:

 • Üzletvitel a gyakorlatban – 64 óra
 • Irodai programok – 32 óra

Ezúton mondunk köszönetet a Magyar Állam és az Európai Szociális Alap támogatásáért.

Tájékoztatás köztes

2020.06.20

Az INFOCOMPLEX INFORMATIKAI ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS SZOLGÁLTATÓ ÉS FEJLESZTŐ BETÉTI TÁRSASÁG 7 887 267 ft vissza nem térítendő támogatást nyert a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program által, 2017. március 29-én meghirdetett „munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára” című felhívás keretében.

7 887 267 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert cégünk a „Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállaltok munkavállalói számára” című pályázaton. Projektünk címe: „Munkahelyi képzések megvalósítása az InfoComplex Bt-nél.”, projektünk azonosítószáma: GINOP-6.1.6-17-2018-00318. A projekt elszámolható költsége: 7 887 267,- Ft, Támogatás intenzitása: 100%.

 • A projekt kezdése: 2018.11.15
  A projekt várható fizikai befejezése: 2020.08.29

A projekt egyik célja, hogy vállalkozásunk olyan humánerőforrás bázissal rendelkezzen, amellyel a munkavégzését a lehető leghatékonyabb módon tudja végezni. Cél, hogy a munkavállalók munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növekedjen a cégünk versenyképessége. Jelen pályázatban igényelt képzéseket, olyan szellemi tőkebefektetésnek tekintjük, amellyel alkalmazottjaink meglévő tudását, képességét és készségét fejleszthetjük, hogy ezzel hozzájárulhassanak cégünk hatékony és sikeres működéséhez. A projekt keretében 10 dolgozó képzésére nyertünk támogatást. 2 fajta képzést (Üzletvitel a gyakorlatban – 64 óra, Irodai programok – 32 óra ) valósítunk meg 2 csoportban.

Az alábbi munkahelyi képzések valósultak meg a projekt keretében eddig:

 • Üzletvitel a gyakorlatban 1. csoport – 64 óra
 • Irodai programok 1. csoport– 32 óra
 • Irodai programok 2. csoport – 32 óra

Ezúton mondunk köszönetet a Magyar Állam és az Európai Szociális Alap támogatásáért.

Gyakornoki program pályázat

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül elnyert európai uniós támogatás segítségével a „Gyakornoki program az InfoComplex Bt.-nél” című projekt keretében az InfoComplex Bt. 1 fő gyakornokot és 1 fő mentort foglalkoztat. A támogatás mértéke közel 2,45 millió Ft, amely 100%-os Európai Uniós támogatásból valósult meg.

Az InfoComplex Bt. 2003-ban alakult Informatikai és Telekommunikációs Szolgáltató és Fejlesztő gazdasági társaság. Fő profilja az IT outsourcing. Cégünk alakulása óta több mint 500 cégnek szolgáltatott. A Nemzetgazdasági Minisztériumnak köszönhetően az InfoComplex Bt.-nek a projekt keretén belül sikerült a megítélt támogatási összegből egy fő pályakezdő gyakornokot, valamint a munkáját segítő, értékelő szerepet betöltő mentort foglalkoztatni.

Célunk volt, hogy a gyakornoki programunkba bevonásra kerülő fiatal pályakezdő az Infoxomplex Bt.-nél szerezzen gyakorlati tapasztalatot megismerve a vállalati kultúránkat, és a szakmai fejlődésen túl elköteleződjen a szervezetünk iránt. Ezáltal a projekt megvalósítását követően a kötelező továbbfoglalkoztatási kötelezettségen túl is részévé válik a szervezetnek. A projekt eredményeként 1 fő pályakezdő gyakornok 13,5 hónap valós szakmai gyakorlatot szerez, aminek segítségével nő a személyes elköteleződése munkaadója és szakmája iránt egyaránt. A projekt zárását követően a továbbfoglalkoztatása is biztosított. A megszerzett munkatapasztalat a továbbiakban referenciaként szolgálhat számára a további munkavállalás során.

A projekt megvalósítási időszaka 2017 májusától 2018. februárig tart. A támogatás során elnyert összegből a gyakornok bér és járulékköltsége, valamint a mentor díja és járuléka került finanszírozásra.

Rugalmas munkahelyek kialakítása pályázat

A InfoComplex Informatikai és Telekommunikációs Szolgáltató és Fejlesztő Bt. 7 942 137 forint vissza nem térítendő támogatást nyert „A munka és a magánélet összehangolását segítő munkahelyi kezdeményezések” tárgyú pályázati kiíráson. A fejlesztés megteremti annak lehetőségét, hogy a kreativitást és innovációt támogató rugalmas munkakörnyezet és munkarend alakuljon ki.

Az InfoComplex Informatikai és Telekommunikációs Szolgáltató és Fejlesztő Bt. fő profilja: informatikai rendszerek tervezése, kivitelezése és üzemeltetése, legfőbb szolgáltatásai rendszertervezés és informatikai beruházások, rendszerek üzemeltetése. A cég lépést kívánt tartani az informatikai iparág gyors és folyamatos változásával.

Jelen projekt keretében az InfoComplex Bt. célja a kreativitást és innovációt támogató rugalmas munkakörnyezet és munkarend kialakítása, a távoli munkavégzés munkajogi, munkafolyamatbeli és technikai feltételeinek megvalósítása volt. Célunk volt továbbá, hogy stresszmentes munkakörnyezet és munkafolyamatok alakuljanak ki, és létrejöjjön a dolgozóink teljesítményének mérési rendszere.

Az InfoComplex Bt. jelenlegi projektben a következőket valósította meg:

 • szervezeti szükségletfelmérés
 • képzések a rugalmas foglalkoztatási formák bevezetésével kapcsolatosan
 • munkakörök racionalizálása
 • dokumentáció át- és kidolgozása
 • munkaidők átszervezése
 • munkaszervezés átalakítása
 • hordozható, távoli munkaállomások beszerzése